Doktorat iz medicinske fizike na Univerzi v Ljubljani, Slovenija

Raziskovalni program Medicinska fizika na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani pod vodstvom prof. dr. Roberta Jeraja išče doktorskega študenta, ki bo delal na enem od raziskovalnih področij pod okriljem personalizirane medicine s posebnim poudarkom na slikovno vodenih terapijah s podporo umetne inteligence pri različnih boleznih in aplikacijah (glej specifična raziskovalna področja: https://medfiz.si/medicinska-fizika).

Doktorski študent se bo pridružil izjemno živahni interdisciplinarni raziskovalni skupini fizikov, zdravnikov, računalničarjev in drugih sorodnih ved (člani skupine: https://medfiz.si/clani) z veliko priložnostmi za mentorstvo in osebno rast. Raziskovalni program medicinske fizike je tesno povezan z mednarodnimi raziskovalnimi skupinami, zlasti s skupino za slikovno vodeno terapijo na Oddelku za medicinsko fiziko Univerze Wisconsin, Madison, WI, ZDA
(skupina: https://www.medphysics.wisc.edu/research/image-guided-therapy/ ).

Doktorandi bodo vpisani na doktorski študij na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani (glej program:https://www.fmf.uni-lj.si/en/study-physics/programmes/3mafi/2023/.

Zahteve glede izobrazbe:
Magisterij iz fizike, matematike, računalništva ali sorodnih disciplin.

Izkušnje:
Zanimanje za raziskave na področju medicinske fizike.

Začetek zaposlitve:
September 2024.

Trajanje zaposlitve:
Do zaključka doktorskega študija (približno 4 leta).

Če vas zanima delovno mesto, se obrnite na prof. dr. Roberta Jeraja: robert.jeraj@fmf.uni-lj.si.