Brezplačni spletni predavanji in delavnica z naslovom RC Advance: Izzivi znanosti napredne diagnostike in terapije

Vabljeni na brezplačni spletni predavanji in delavnico z naslovom RC Advance: Izzivi znanosti napredne diagnostike in terapije, ki jih organizira Slovensko inovacijsko stičišče, SRIP Zdravje – medicina.

KDAJ?

Torek, 24. novembra 2020, od 13.00 do 17.00 ure, v angleškem jeziku.

KAJ?

Razmišljanja o Slovenskem centru za protonsko terapijo so spodbudila idejo o postavitvi raziskovalnega centra za izmenjavo idej ter načrtovanje raziskav na področju napredne diagnostike in terapije raka. V okviru te pobude želimo povezati različne znanstvene discipline in znanja v Sloveniji in širše. 

KDO?

Med predavatelji z veseljem najavljamo dva pomembna gosta, vrhunska strokovnjaka s področja medicinske fizike prof. dr. Rocka Mackiea iz University of Wisconsin, Madison ZDA, ki bo spregovoril o Operativni onkologiji in prof. dr. Thomasa Bortfelda iz Massachusetts General Hospital, Boston ZDA, ki bo predaval o Napredku medicine pri zdravljenju raka v bolnišnicah in raziskovalnih centrih.

Na delavnici bodo sodelovali tudi slovenski strokovnjaki, ki predstavljajo najširšo paleto strokovnih znanj, povezanih z razvojem protonske terapije v Sloveniji.

Registracijski obrazec in program sta na tej povezavi.

Vljudno vabljeni!